lørdag den 25. september 2010

"Semi"tømmermænd, gospel og livsglæde

Ja så sidder man her og føler sig træt, gammel og brugt, man er ikke hvad man har været, og det der med riglige mængder alkohol, manglen på søvn og aktiviter dagen der på, er måske nok noget jeg har yndet at gøre i stor stil, uden problemer i mine yngre dage.. Men man er jo tydeligvis ikke en vårhare mere, hvilket kan mærkes i skrivende stund, efter en forrygende fantastisk aften/nat i går, der netop indeholdte ovennævnte remedier for den tilstand jeg netop befinder mig i.

Jeg vil ikke sige at der var indblandet så mange alkoholiske drikke at jeg blev sådan stang-baccardi, men en mindre pind var der jo nok kommet i øret. En rigtig tøseaften tog sin start ved 16 tiden fredag den 24. sep. 2010, hvor en veninde og jeg benyttede den offentlige transport i form af en rutebil til Viborg. I Viborg havde vi sat to andre veninder stævne, i den ene af disse veninders lejlighed, der blev lavet fantastisk lasange, og vin og cider var der nok af, stemningen var høj og tøset, med høj musik og dansen så møblerne gyngede. Billeder blev taget, videoer optaget og sange blev skrålet med på. Efter en hurtig omgang trivial pursuit (familieudgaven anno 1996 eller der omkring) blev selskabet halveret til to, da to tøser måtte bukke under for trangen til søvn, som jo nok i bund og grund var det mest hensigtsmæssige og fornuftige. Undertegnede var ikke en af disse...

Spillet fortsatte i nogen tid, og et forkert udtalt ord om en børnesang, der blev til en børnestang, endte ud i noget med en pikkemand, og så blev lattermusklerne for alvor brugt i henved 10 minutter, så mavekrampe og overanstrengte kindemuskler var ved at tage livet af os..... man skulle jo nok have været der for at kunne se det morsomme i denne episode af aftenen.

Nå men henved ti minutter i 3 finder vi det nu alligevel hensigtsmæssigt at gå i seng, uden dog at føle træthed af nogen art, det udvikler sig derefter til ævlen og kævlen i sengen i hvad der føltes som ti minutter, men som jo nok nærmere var to timer. Vækkeuret bliver stillet til halv syv, og vi falder da langt om længe i søvn.

5 min. senere, (eller sådan føltes det i hvert fald) ringede vækkeuret, og det var tid til at stå op, vi blev dog ret hurtigt enige om at vi godt kunne strække den en time mere. Et minut senere larmer det vederstyggelige ur igen, og klokken er på finurlig vis blevet halv otte. En meget trængende blærer tvinger mig ud af sengen, og nu man er oppe, kan man jo lige så godt blive oppe, husets beboer er også vågnet, og der bliver indtaget morgenmad, smurt madpakker og taget bad, inden turen gik til busterminalen, hvor trekløveret igen blev til en firkløver.

En mindre bustur førte os til Hald Ege kirke, som er en ganske pæn, moderne kirke i råt træ og strandsten. Her skulle vi deltage i en gospelworkshop med den obligatoriske koncert bagefter hvor venner og familie ( og andre selvfølgelig) kunne komme og høre hvad vi havde arbejdet på hele dagen.

For en flad halvtredser fik vi rundstykker, kaffe, the, saft, pålæg, gospelworkshop, sandwitches, kage og mere kaffe, så det må siges at være givet god ud. Underviseren var en hvis hr. Ole Jørgensen, der er en utrolig dygtig sanger, skuespiller og korleder, hans humør, energi og entusiasme var med til at holde dette sørgelige kadaver i gang hele dagen. 8 sange blev tæsket igennem fra kl. 10 til kl. 16 hvorefter vi afholdte en ca. 3 kvarters lang koncert, der faktisk var ganske godt besøgt.

Og selv om jeg hverken er troende eller gudfrygtig, er der nu altså noget facinerende og fængende ved det der gospel. trods hovedpine, og en seng der råbte meget højt på mig, helt fra Silkeborg, ja så var det fantastisk! Gospel og livsgælde går jo hånd i hånd, og når denne hr. Ole Jørgensen står i spidsen for arrangementet er man sikret ikke blot proffesionel undervisning, men glæde, humor og masser af grin samtidig. Med et kropssprog og en fantastisk mimik får han os til at råbe, brøle, synge, klappe, danse og grine i 6 timer uafbrudt, det var satme fedt!

og så sidder jeg jo så her, foran skærmen og føler mig som en sæk kartofler der er blevet kørt over af en damptrommel, for nøj hvor bruger man dog meget energi på at synge gospel, og når man så som jeg, ikke kunne finde sin seng natten i forvejen, ja så er man altså også selv ude om at ens seng råber og skriger på en hele dagen. Men altså stædig er man vel, og dagen var skøn, fuld af musik og latter og livsglæde ej at forglemme!

Jeg fortryder dog intet, for hey, i går var en fantastisk dag, aften og nat, og i dag har været fantastisk, så selv om denne flade sæk kartofler nok snart må kravle over i seng, der heldigvis befinder sig under en meter fra mit nuværende befindelsessted, ja så har jeg haft en dejlig dag, og er nu fyldt med musik og livsglæde!

tak for en fed weekend!