onsdag den 24. november 2010

Det pusler og rumstere

I vores lille pulterum så det er helt forfærdeligt! Først troede jeg at vi havde fået mus, men det kunne jo ikke rigtig passe med at vi lige havde fået kat, med mindre katten havde inviteret venner på besøg, men med hans energi og fangergen var det vel næppe løsningen... Men hvis det hverken var katten, mus, eller vores to kaniner for den sags skyld, der forøvrigt er udekaniner og ikke just havde noget at gøre i det pulterum under nogen omstændigheder, ja så måtte det jo være noget andet..

Fra puslen og rumsteren, til bankelyde og svage stemmer på en uge, begyndte jeg at overveje om vi måske havde fået os en poltergeist eller et spøgelse på besøg, måske en gæst fra shamhain der ikke havde fundet hjem endnu, og da sneen så begyndte at dale ned, og det gik op for mig, at i dag er der lige præcis én måned til jul, gik det op for mig! Det er jo nisserne der rumstere, pusler og banker, de vil ud og op og frem vil de, og sikke en støj sådanne nisser kan lave når december nærmer sig og man ikke har fået snøvlet sig til at få gjort juleklar, ja halloween tingene har stået på spisebordet en måned, og så tænkte jeg, hvis jeg skal sikre mig noget søvn de næste dage, ja så var det måske en ide at få pakket alt det halloween væk, og få gjort julerent og ryddet op, inden nisserne gør deres indtog, så som sagt så gjort, så i morgen kan alle nisserne myldre frem og sprede juleglæde i det lille hjem, så slipper vi da om ikke andet for al den rumsteren, puslen og banken dagen lang og natten med!

tirsdag den 23. november 2010

Velkommen til "Kong Vinter"

Så ligger man der i nat, søvnløs og rastløs, med en sovende kæreste på den ene side, og en storsnorkende kat på den anden... Lys vågen og ikke en gang tilnærmelsesvis træt.. Nå men så kan man da give sig til at glo ud af vinduet, og hvad ser man! Sne! dalende ned lige så fint og smukt, der i natten, men ja ja tænkte jeg, det er nok væk i morgen, og rituelt som jeg plejer gav jeg mig til at tælle ned fra 100 og sige alfabetet baglæns, som en form for meditation for at falde i søvn, og virke må det jo have, for næste gang jeg kigger ud af vinduet, ja så er der kommet dobbelt så meget sne som før... Men men, det var nu ikke tid til at stå op endnu, kæresten sov stadig, men katten var gået ind i stuen for at lege med en kastanje. Endnu en omgang nedtælling og remsen alfabet baglæns, et nyt kig ud af vinduet, nu helt lyst og hvidt over det hele!

Jeg må jo have sovet, det bevidner mine jævnlige kig ud af vinduet jo om, jeg får puffet til min kæreste, så han også kan se det hvide syn udenfor, katten er vendt tilbage, og ligger nu og forsøger at fange vanddråber som løber ned af ruden, udvendigt vel og mærke..

Og sneen har så dalet hele dagen, og så slog det mig, måske er det her det eneste sne vi får i år, jeg må da vist hellere få lavet mig en snemand, så, som sagt så gjort, så nu har jeg budt kong vinter velkommen ved at lave en fin lille snemand, der står og kigger ind af vinduet inde i stuen, med halstørklæde og hele mollevitten, havde dog ingen kul, så nuppede nogle af kattens kastanjer, der er alligevel en hel kurvfuld, så det lægger han nok ikke mærke til :)

Så glædelig snevejrsdag til alle :)