torsdag den 11. august 2011

Hvorfor er folk så ukritiske mht. deres billeder?

Ja ja jeg ved godt jeg er et brokkehovede og en stramtantet mokke, men en ting jeg ikke forstår er folk og deres digitale billeder. Jeg ved godt at jeg at jeg på det punkt er lidt af en fotonørd, selv om jeg selv vil sige jeg ligger i den milde ende. Det jeg ikke forstår er, hvorfor der er så mange der er så ukritiske med de billeder de fx. uploader til facebook og andre steder på nettet. Jeg kan godt forstå at man før i tiden var mindre kritisk med ens billeder, altså den gang man kun havde analoge kameraer og hvor man ikke lige nemt og hurtigt kunne tjekke kvaliteten af de billeder man tog, men i dag, hvor man snildt og nemt kan tjekke dem inden man fremkalder dem (hvis man stadig er så gammeldags..) eller inden man uploader dem, ja faktisk inden man overfører dem til sin computer, ja så forstår jeg ikke hvorfor man gang på gang ser frygteligt uskarpe, overbelyste og generelt dårlige billeder i cyberspace. Jeg er godt klar over at det kan være svært at se kvaliteten på de små skærme der er på kameraerne, og at det også kan være svært at se på mobilen, men det ses da tydeligt når man så overfører dem til computeren, og når det nu er så nemt at slette billeder og tage nogle nye, hvorfor så ikke forsøge at få et bare nogenlunde godt resultat ud af det?

Det burde da ikke være så svært for folk at se forskel på om et billede er skarpt eller ej? eller det er måske bare nørden i mig der kan det? Jeg ved godt at i nogle situationer kan man ikke tage billederne om, hvis det er noget der sker lige nu og her, men i de tilfælde hvor det fx. er en selv, eller en ting der står helt og aldeles stille, burde det da ikke være så svært lige at tage en god bunke billeder man så kan sortere i bag efter.

En anden ting jeg heller ikke forstår ved folk og deres billeder, er de der billeder af folk hvor de tager et selvportræt via et spejl så man kan se kameraet/telefonen, som regel lige foran fjæset på folk, på billedet, i stedet for at de lige vendte kameraet om, og så kan se skærmen på kameraet i spejlet i stedet for, det kan da ikke være så svært. I visse tilfælde er det forståeligt nok, hvis og såfremt det er ens tøj man gerne vil fremvise, kan det være svært at tage det uden at få kameraet med på billedet. Med mindre man benytter sig af selvudløser og lige giver sig tid til at finde et godt sted at placere kameraet og så få taget rigeligt med billeder så man har noget at sortere i. Jeg synes bare at når man nu alligevel har tænkt sig at tage billeder af sig selv, hvorfor så ikke gøre det ordentligt?

Men måske er det fordi folk ikke går op i det, og bare lige hurtigt skal flashe det de nu har taget billede af, eller også er de bare ligeglade, jeg synes bare det er en skam, men sådan er det jo nok bare når man er lidt nørdet på visse punkter...


Klik på billedet for at gøre det større..  Nå men her er to næsten ens billeder, det ene er piv uskarpt, det andet skarpt, det tog ikke engang 2 minutter at tage begge billeder, konstatere at det ene var uskarpt og ubrugeligt, det andet fint.