onsdag den 29. juni 2011

Kryptiske opdateringer og almen opførsel i cyber space....

Jeg har længe gået og undret mig godt og grundigt over noget på specielt facebook, men også på andre cyber space fora, sociale netværk ect. Et er at folk skriver den ene tåbelige status opdatering efter den anden, og jeg skal absolut ikke pudse glorien, eller på nogen måde spille hellig her. Mine status opdateringer er ikke en skid bedre end andres, eller mere seriøse eller hævet over pøblen. Det der virkelig går ud over min forstand, og som er til stadig stor undren hos mig er,  hvorfor nogle folk synes det er så fedt at skrive kryptiske (og ofte negative) status opdateringer, der i bund og grund ikke siger noget, men kun har til formål at gøre folk nysgerrige, så de spørger ind til hvad der dog er galt. Hvorefter ejerene til ovennævnte opdateringer alligevel ikke vil uddybe emnet.. et godt eksempel ville fx. være; (vil lige påpege at eksemplet er fuldt ud fiktivt ) 

Vilkårligt navn siger; kan ikke klare det mere, hvorfor skal du være sådan mod mig- 

hvorefter flere forskellige mennesker kunne kommentere og spørge ind til det, hvorefter "vilkårligt navn" svare at det kan være lige meget, og det ikke er noget der skal uddybes her... 

Hvorfor skrive en status opdatering på et emne et mere eller mindre offentligt sted, hvis emnet alligevel ikke er egnet til at blive diskuteret i et offentligt forum? jeg forstår det ikke? Er det for at få opmærksomhed, eller er det i bund og grund bare fordi folk ikke tænker før de skriver? Personligt tænker jeg meget over hvad jeg skriver i min status, hvilke sider jeg synes godt om, og hvilke billeder jeg lægger ud. Det kan godt være jeg selv bestemmer hvem der kan se hvad på min profil, men hvem ved hvor mange smuthuller der egentlig er for offentligheden når det kommer til stykket.

Jeg er hverken paranoid eller specielt mistænksom over for folk i al almindelighed, men derfor kan jeg godt tænke over hvilket indtryk jeg giver folk når jeg bevæger mig rundt i offentlighedens cyber space. Hvorfor er det at mange folk ligesom smider hæmningerne lige så snart der er en skærm mellem dem og alle andre? Jeg har oplevet indtil flere gange inde på en side at jeg har skiftet profil billede, bare sådan for fornyelsens skyld, hvorefter jeg har modtaget beskeder fra fyre der synes jeg ser sød ud, og bla bla bla... Det er tydeligt at fjolserne ikke har læst min profil, da der i denne står tydeligt at jeg er optaget. 

På div. fora har jeg oplevet virkeligt ubehagelige folk, der har troet at de kunne tillade sig alt muligt, bare fordi de sad bag en computer og ikke stod over for personen det gik ud over irl, (for lige at bruge et rigtigt cyber space udtryk)

Jeg har altid ment at de uskrevne sociale regler der gælder i det virkelige liv, også gælder i cyber space, det har jeg ofte indtrykket af at jeg er den eneste der mener, for mange mennesker efterlader godt nok deres hjerne et andet sted lige så snart computeren er tændt.

Jeg er vist blevet grebet af stemningen, og er kommet helt væk fra mit udgangspunkt, men somme tider udvikler tingene sig, og ovennævnte problemstillinger er faktisk noget jeg ofte undre mig over. Almen hensyntagen og høflighed er oftest en by i Rusland på div. fora og sociale netværk, ja selv i de online spil der findes møder man tit og ofte folk der ikke kan finde ud af at holde en god tone... Jeg forstår det simpelthen ikke......