Digte - en forklaring og en præsentation af kommende digte på denne side

Tænkte at jeg da lige ville lave en lille præsentation af mine digte, bare lige for en god ordens skyld.

Nå men, jeg kan jo starte med at fortælle lidt om min skrivestil, når det gælder digte. Jeg er ret fascineret af ord der rimer, og det at finde ord der rimer på hinanden, specielt ord der måske umiddelbart ikke lige er så typiske rime ord.

Jeg bliver inspireret af mange ting, og ofte er det en sætning eller et ord der får det hele igang. Nogle gange kommer det i en flydende strøm, og andre gange skal jeg vride ordene ud af hjernen. Jeg havde en periode hvor jeg var vældig produktiv, og de fleste af de digte jeg vil poste herinde, er gamle digte, da min muse, hvad digtning angår, lidt har ladet mig i stikken. Men det hænder da en gang i mellem at den vender tilbage for en kort bemærkning.

Jeg hælder over til den makabre og dystre side, og somme tider går der sport i at gøre det så klamt som muligt. Jeg er blevet beskyldt for at skrive provokunst, og at mine digte gav anledning til bekymring om min mentale tilstand. Men som jeg plejer at sige til sådanne kommentarer, mine digte kan umuligt være værre end en horror eller splatter film, eller bøger i samme genre. At skrive horror eller splatter digte, er måske ikke set så tit, og det er måske derfor folk synes det er bekymringsværdigt da mange associerer digte med indre følelser og tror at man skriver digte for at komme ud med sine indre følelser, at digtningen og prosessen med digtene er en form for selv terapi. I mit tilfælde hænger det nu ikke sådan sammen. Selvfølgelig er nogle af mine digte skrevet ud fra personlige følelser. Men de fleste af dem er skrevet ud fra en inspiration der spontant dukker op. Det kan være et ord, eller en sætning, en sang, en ting, en lyd eller en kortvarig følelse jeg så bare udbygger og forstærker.

Jeg kan godt skrive om følelser uden selv at føle dem, men sådan er det vel bare når man har en livlig fantasi. Jeg havde profil på digte.dk, som nu er nedlagt, og der var flere af dem der kommenterede mine digte derinde, der tydeligvis troede at mine digte var et udtryk for mine følelser. Sjovt nok var nogle af de digte der blev kommenteret overhovedet ikke skrevet ud fra mine følelser, men ud fra inspirationen af noget helt andet. Hvor i mod nogle af de digte der rent faktisk var en direkte spejling af mine følelser blev betragtet som ren fiktion.

Jeg synes det er svært med digte, mange har et anstrengt forhold til dem, og specielt til rimdigte. Enten siger et digt en noget eller også gør de ikke, hvad en person synes er poesi, kan en anden synes er noget ragelse. Mine digte er absolut ikke perfekte, og der er sikkert mange literære fejl og mangler, de er sikkert både banale, tåbelige og amatøragtige, men de er mine amatørdigte, og jeg skriver dem fordi jeg ikke kan lade være, og fordi jeg elsker at skrive og udtrykke mig med ord.

Tag dem ikke for mere end de er, digte, udsprunget fra en livlig fantasi, med en fascination af makabre og uhumske ting..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar