tirsdag den 30. november 2010

Sol på sneen - et lille digt

En dyne af sne
jeg kan da kun le
har lagt sig så tung
mens natten var ung
over land og i byen
sikke et syn!

Det glitre og glimter
man kun vejene skimter
for et tæppe så smukt
på hver flade, hver slugt
har lagt sig så hvid
i denne vintertid

I kærter og lanterner
man om julehyggen værner
med dejlige lys
man giver et gys
når kulde og vind
strejfer din kind

og solen på sneen
det rører ved en
alting er lyst
og ganske tyst
kong vinter er her
og julen er nær

mandag den 29. november 2010

Brug og smid væk, spild i lange baner!

Så sidder man der og ser fjernsyn, zapper lidt rundt, fra det ene boligprogram til det andet, fra det ene madprogram fra det andet, og jeg må indrømme at min Frk. sur-tante endnu engang viser sit stramme ansigt, for hvorfor er det lige at de partout skal smide ting ud på den måde? Her tænker jeg specielt på "fra skrot til slot" hvor en familie skal smide ting ud og får 50 kr. pr. kg. de smider i en kontainer, det er da et meget godt koncept, men hvorfor er det lige at fuldstændigt brugbare møbler og andre ting skal smides ud og smadres i denne kontainer, i stedet for at blive genanvendt på en genbrugsterminal eller genbrugsbutik? Jeg forstår ikke dette brug-og-smid-væk samfund, hvor ting bare bliver losset væk!

Ja ja jeg er inkarneret samler, og stor fan af gamle ting, jeg har ikke noget imod at man kan se tingene er blevet brugt, mit kæreste eje er et dækketøjsskab der har været i familiens eje siden min tipoldefars tid, det har charme og er fuldt ud funktionsdygtigtigt, jeg ville blive rasende hvis nogen kom og kylede det i en kontainer!

Jeg ville nødig blive tilmeldt et sådant program, hvor ting med sjæl bliver udskiftet med Ikea-bo-bedre-katalog-ting, uden sjæl, uden hygge, hvorfor skal boligindretning være så frygteligt kedeligt og upersonligt? Jeg forstår det ikke!

Og så er der de der madprogrammer, hvor en eller anden ekspert skal hjælpe folk med at ændre deres dårlige madvaner, det er da også ganske udmærket, bort set fra, at al den "dårlige" mad de står og tager ud af folks køleskabe, bare bliver losset ned i en skraldespand! Hvad fanden er det for noget madspild!!! Jeg synes det er grotesk at man ikke samler det mad i nogle poser og fragter det et sted hen hvor det kunne gøre gavn, fx. et herberg for hjemløse, eller dårligt stillede familier. Jeg så et program den anden dag, hvor en kvinde nærmest havde en besættelse af ost, alt det ost, og noget af det endda meget dyrt ost, blev bare losset ned i skraldespanden!!!

Madspild, møbelspild, spild spild og atter spild!! Brug og smid væk, det er hvad børn lærer i dag, når jeg ser hvor mange børn der står og sælger deres legetøj på børneloppemarked i efterårsferien, hvad tænker de dog på!! Jeg ville godt nok være ked af det hvis jeg havde solgt alt mit legetøj som 10 årig, og så ikke kunne tage det frem den dag i dag og mindes gode stunder med netop dét stykke legetøj... Jeg forstår det ikke...

søndag den 28. november 2010

Frk. gammel-sur-på- selvopofrende forældre...

Nu er der måske nogle der ville vove at påstå at jeg er en gammel sippe der har misforstået det hele, men, hvorfor er det lige at der er en udbredt tendens til at folk bruger billeder af deres børn som profil på div. fora, sociale netværk og jeg ved ikke hvad? Det er så vidt jeg ved ikke barnets profil, men forældrenes.. jeg kan ikke forstå hvorfor man ikke vælger et billede af en selv, eller om ikke andet så da et billede af en selv med barnet, men et billede kun af barnet??  Hvorfor skal man være så selvopofrende og flashe sit barn alle steder? og de der scanningsbilleder af ufødte børn! YYRK siger jeg bare! Jeg har ikke behov for at få klasket et billede af folks ufødte børn i hovedet når jeg logger ind på fx. facebook.

 Ja ja jeg ved godt at forældrene selvfølgelig er stolte af deres arvinger, men helt ærligt, livet er sgu da andet end børn! Og så sidder I nok der og tænker, ja ja det er bare fordi hun ikke selv har børn, og det kan da godt være at jeg ser anderledes på tingene når/hvis jeg selv får en pode, men gud nåde og hjælpe mig at jeg ikke bliver en selvopofrende -alt-for-mine-børn-jeg-glemmer-helt-mine-egne-behov-og-interesser-mor.... Jeg har aldrig været den store børneelsker, og har i min tidlige ungdom ytret at jeg aldrig skulle have børn, og at disse var noget af det værste i verden.. ja ja man er vel blevet voksen, og holdningen har ændret sig, fra had til accept og tolerance. Men børneelsker bliver jeg sgu aldrig, selvfølgelig vil jeg da elske mine egne børn, men de bliver selvfølgelig også pragteksemplarer af den menneskelige race :D

Mange mener at man ikke kan vide noget om børn når man ikke selv har dem, se der er jeg jo så uenig, jeg ved godt at jeg sikkert pisser en hel masse folk af nu, men helt ærligt, mange forældre er sgu blinde for hvordan deres egne børn snor dem om deres fingre som en portion slatten pasta!

Ja jeg er nok tante-gammel-sur, men jeg har sgu ret svært ved at se det fantastiske i at ofre sit liv på små terrorister, hvorfor skal man opgive sig selv og sine egne behov bare fordi man er blevet forælder? Hvorfor skal man hele tiden fokusere på børnene og lave dem til små egoister der ikke kan forstå når mor lige taler med en anden voksen og måske inderst inde har behov for, bare for en gangs skyld, at snakke andet end babysprog!

Jeg kan ikke forstå hvorfor fødselsdage, jul, ja alle højtider straks der er et barn i huset, partout SKAL være for børnenes skyld, og i børnehøjde og indrettes så børnene har det sjovt! Hvad med de voksne, hvad med forældrene, hvorfor kan man ikke indrette det så det også er sjovt for dem? Hvorfor skal det altid være på børnenes præmisser? Så længe børnene har det sjovt, så har jeg det også sjovt.... NOOOT!!! Det er da den største gang fis i en hornlygte jeg længe har hørt!

Nå men jeg kunne jo blive ved i den samme rille i mange timer... Jeg er bare så uforstående over for den der selvopofrende attitude mange forældre påtager sig... hvis jeg nogen sinde bliver sådan, håber jeg der er en der gider sparke mig rigtig rigtig hårdt!