fredag den 24. august 2012

Græsenke for en uge - opblomstring af indadvendt kreativitet

Jeg har siden i lørdags været græsenke, da manden min er på Læsø med sine forældre. Jeg måtte desværre blive hjemme og passe min skole, katten, og svigerfars kaniner, hvilket indtil videre har været ganske hyggeligt. Det er ikke så tit jeg får muligheden for at være alene hjemme i flere dage ad gangen, og jeg må da indrømme, at selv om jeg selvfølgelig savner manden i mit liv, har jeg sgu også nydt det.

Jeg har fået lavet nogle ting, som jeg ellers ikke ville have fået gjort. Jeg har blandt andet fået leget lidt med et nyt optagningsprogram, jeg har fundet på nettet, og har i den forbindelse fået leget lidt med et gammelt digt jeg har skrevet for flere år siden. Digtet er nu blevet til en sang, og takket være det nye program, har jeg fået lavet flere stemmer, og noget baggrunds kor på. Har også lavet starten til en anden sang, som dog langt fra er færdig, men kimen er der, og det meste af teksten. Det er så lang tid siden jeg sidst har arbejdet med at komponere noget, for lige at bruge et fint ord, for mit legeprojekt, og jeg kan da godt mærke jeg er temmelig rusten. Men hvor der er vilje er der vej, som man siger.

Det er faktisk ret mærkeligt at jeg ikke får lavet sådan noget når manden er hjemme, for jeg har jo ikke noget imod at stille mig op på en scene og optræde, eller synge for folk. Men det er bare lige som om, at når man er inde i den der kreative face, med at finde ud af hvordan tingene skal lyde, så bliver jeg i hvert fald, mere indadvendt og blufærdig. Det minder mig om den gang jeg boede hjemme, og i et år gik på en musikskole som en del af Den fri ungdomssuddannelse. Tror nok min far mente det var lidt spild af tid, for han hørte mig jo aldrig synge, eller spille noget, når jeg var hjemme. Når jeg sad ved keyboardet havde jeg altid hovedtelefoner på, og jeg sang kun, når jeg ordnede køkken, og havde skruet meeeget højt op for musikken.

Da vi så var færdige på skolen, og havde afslutningskoncert, tror jeg da nok min far alligevel var lidt imponeret over vores program. Så det har jo nok alligevel altid ligget i mig, det der med at holde tingene for mig selv, indtil de er færdige.

Nå, men manden kommer først hjem på søndag, så har da lige et par dage endnu, hvor jeg måske, måske ikke, får nørklet noget mere med det program. Man må sige der er sket meget siden jeg gik på musikskole, og sad med en båndoptager og indspillede sange, med en gammel mikrofon. Nu kan jeg jo lave effekter og alt muligt! Måske man liiige skulle kigge lidt på det nu...