lørdag den 2. juni 2012

Blå mascara, et 80'er levn - retro på den ufede måde


Dior har åbenbart lanceret en blå mascara, og folk køber den åbenbart.. Er det virkelig blevet moderne igen!?! For mig er blå mascara lig med 80'erne og en makeup stil, der absolut ikke behøver blive moderne igen! Er folk virkelig så stor en slave af moden, at de ukritisk køber hvad de store mærker lancere?

Jeg vil vove pelsen og påstå at mange af dem der har købt denne Dior-tingest aldrig ville have købt den, hvis ikke der stod Dior højt og tydeligt på den. Jeg tror ikke på, at den, hvis den var blevet lanceret i fx. Tiger, var blevet modtaget med begejstring hos alle de makeup-hungrende ungmøer derude i landet.

Jeg er godt klar over, at der findes levn fra 80'erne derude, der stædigt holder fast i puddelhåret, den blå mascara og den lidt for overdrevne læbestift. Men det er jo personer der også så sådan ud den gang det var på mode første gang! Men den nye generation, der nu køber Dior's blå mascara, var vel nærmest slet ikke født, da ovenstående var moderne..

Jeg ved godt jeg er håbløst umoderne, og slet ikke med på noderne, men altså.. BLÅ mascara! Jeg ved godt at moden kører i ring, og mange ting der har været moderne i tidernes morgen, bliver genopfundet og lanceret som noget nyt. Og jeg kan da også godt se at dem der ikke er børn og unge af 80'erne, selvfølgelig ikke har den samme association til hele den der farverige og overdrevne stil, der var så moderne den gang. Men burde modeindustrien ikke også bare være lidt selvkritisk og en gang imellem tænke, aaaah ok, det der bør nok bare forblive en ting fra fortiden, der ikke behøver blive gentaget... Men for dem er det jo nok mere et sprøgsmål om penge, end samvittighed og hvad der rent faktisk er pænt til ganske almindelige mennesker.

Et er at en fancy makeup artist kan formå at lægge en makeup på en supermodel, og med held få det til at se pænt ud med blå mascara, men den almene kunde har, så vidt jeg ved, ikke en fancy makeup artist til sin rådighed, og må nøjes med den lokale materialists gode råd, og så ellers forlade sig på sine egne evner. Jeg siger ikke at den almene person ikke kan finde ud af at lægge makeup, jeg siger bare at det gør det hele en kende mere kompliceret når man så tilføjer en blå mascara!

Der findes så meget nyt makeup derude, hvorfor så genoptage noget der seriøst ikke er særlig kønt! Dette er selvfølgelig bare min ringe mening, og jeg er da godt klar over at jeg nok er i undertal. Men jeg kan da bryste mig af at jeg ikke ligger under for hvad moden og dette tilfælde hvad Dior diktere.  Men ok,  det er jo i sidste ende et spørgsmål om smag, og vi er alle forskellige, og det er da herligt og bla bla bla.....

Men helt ærligt, blå mascara!