torsdag den 1. december 2011

Honingkage bag er slet ingen sag - hvis man har tid nok!

Tålmodighed er en dyd, siges det, men hvad hjælper det når man har bagt honningkager for første gang, og gerne vil smage dem, men ikke kan, da honningkager er den slags kager der i konsistens er som mursten er flest, når de er kommet ud af ovnen, og først, efter indtil flere dages trækken fugt er egnede til at sætte tænderne i, uden at man behøver frygte for sine tænders ve og vel!

De blev bagt i går, og allerede inden kagerne var kommet i ovnen, duftede hele huset frydefuldt af julebag, så kæresten var ved at gå ud af sit gode skind af lækkersultenhed! Han så meget frem til at kagerne kom ud af ovnen, og blev svært skuffet da jeg meddelte ham, at honningkager skal trække fugt før de kan spises. Alligevel skulle vi da lige forsøge os med en af kagerne da første hold var kommet ud af ovnen. For som jeg tænkte, så hårde kan de da vel heller ikke være! Men det var de, ikke om jeg kunne knække en af dem over, så vi kunne dele et lille hjerte! Jeg lagde alle kræfter i, og intet skete der! der faldt ikke engang bare et par bitte små krummer af den kage! Så vi måtte gå honningkage sultne i seng, med kun en herlig duft at mætte os ved.

Nå men inden sengetid fik jeg puttet kagerne i en bøtte uden låg og ind i køleskabet, med tanke for at så kunne de vel prøvesmages i dag. Men nææh nej, kagerne er stadig stenhårde og hverken til at hugge eller stikke i, så det ender nok med at de kommer til at ligge natten over med et fugtigt viskestykke hen over sig, og så håber jeg sandelig at det virker! Det er ikke spor tilfredsstillende at kreere noget i sit køkken, og så ikke kan smage på det bagefter! Heldigvis fik jeg da lidt oprejsning, da en veninde og jeg har bagt finskbrød og specier i dag. Vi fik godt nok også bagt specier den anden dag, men midt i bageforvirringen er der sket den gruelige fejl at der er kommet dobbelt portion mel og smør i, men kun en enkelt portion flormelis i, så kagerne smager af absolut ingenting! De er bare sådan lidt melede og kedelige. Heldigvis er denne dags portion blevet lige som den skal være, så lidt held er der da i køkkenet.

Den anden dag købte jeg en kagehus-bageform, så den skal selvfølgelig også afprøves på et tidspunkt. Det er en af de fantastiske ting ved julen, alle de spændende kage opskrifter der skal afprøves! Jeg har altid godt kunnet lide at bage, og jeg elsker at afprøve nye opskrifter, spørgsmålet er så bare hvor vidt disse honningkager er blevet en succes, eller det er en af de opskrifter man afprøver, for aldrig nogensinde at gøre det igen! Jeg må jo bare væbne mig med tålmodighed og så se hvad fremtiden bringer, og om det er blevet en honningkage succes eller en honningkage katastrofe! Jeg ser frem til at skulle pynte, de forhåbentlig gode honningkager når tid er, men som sagt venter jeg stadig!