torsdag den 26. januar 2012

Lå-lå-lå-lå-lå sport, sport og atter sport - Hvad blev der af Nyhederne!?

I går ville jeg for en gangs skyld se nyhederne på tv2, og slog derfor om på tv2 lidt i 19:00, der var reklamer, så jeg tænkte, fint så kan jeg lige nå at sætte noget mad over inden det begynder. Jeg får sat noget kylling i ovnen, og kan hører at fjernsynet larmer frygtelig meget. jeg tænker, hold da op, der må da være sket noget helt vildt! Jeg går ind i stuen for at se hvad det er, og hvad skuer mit øje! HÅNDBOLD!!! Direkte fra "Krattemutstrup" eller hvor det nu end holdes..

Jeg tænker, nå ok, det er nok bare et indslag, og slår over på tekst tv, for lige at være sikker, og hvad finder jeg så der? HÅNDBOLD! Hele aftenen! Hvad sker der lige for det? Håndbold, og andre sportsbegivenheder kommer åbenbart før alt andet, også nyhederne.

Nå, men jeg slår så over på DR1 for lige at se hvad der er der.. HÅNDBOLD! Hallo, hvorfor er det lige at hele to kanaler skal sende den samme begivenhed! Nå, men jeg zapper fluks over på DR update, for at se en runde nyheder der, og hvad er der så der? HÅNDBOLD! nåe ja, og så lige et par mindre indslag om noget andet, knap så vigtigt... Aaaarrgh! Jeg er så træt af at sportsbegivenheder skal diktere programmerne på tv. Det er jo ikke kun håndbold, men også fodbold, cykling og alt muligt andet sport der i uendelige perioder forpester både den ene og den anden kanal.

Jeg kan ikke forstå hvorfor sport ikke kan blive sendt på de dertil indrettede sports kanaler, og så holde det væk fra de andre kanaler! Så kan dem, der gerne vil se sport jo erhverve sig disse kanaler, og lade os andre om at vælge dem fra. Men som det er nu, kan du jo ikke vælge det fra, da det jo bliver sendt på alle mulige og umulige kanaler! Hvad er ideen med special kanaler hvis de programmer der bliver vist der, alligevel også bliver vist på de almindelige kanaler? Jeg forstår det ikke!

Jeg er, og bliver aldrig sportsinteresseret, jeg vil hellere se en god koncert eller et teaterstykke end se en håndblod kamp, men ooh og ve hvis man indførte direkte transmitering fra fx. det kongelige teater, og man derfor var nødt til at aflyse nyhederne, eller et andet program for at vise det! Nååh nej, det ville da være skrækkeligt! Man skulle da nødig risikere at sende noget kulturelt så danskerne kunne udvide deres horisont!

Men for at skåne den almene dansker for kulturelle indtryk har man lavet DR K (og tildels DR 2), og det er også ganske udmærket, når de kulturelle programmer kan blive sendt på specielle kanaler, indrettet til dette, hvorfor kan sporten så ikke også holde sig til det? Jeg forstår det vitterligt ikke!