lørdag den 28. juli 2012

En hedeturs- og søvløshedsramts nattelige betragtninger om mygs og fluers sammensværgelse med heden!

Klokken har kørt sin opdateringsrunde, vi har nemlig sådan et radiostyret ur, der opdatere hver nat kl. 03.00. Nu er klokken så gået hen og blevet halv fire, og jeg er stadig lysvågen og frisk. Man skulle tro at det var kaffe der havde skylden, og var det nu bare det, kunne jeg bande lidt af mig selv, og læse en bog. Men i stedet er det langt mere genstridige og irriterende elementer der frarøver mig min dyrebare søvn!

Ikke nok med at det er vederstyggeligt varmt! Så har jeg henved 15-20 store myggestik der alle sammen, enstemmigt og sikkert ved håndsoprækning har vedtaget at give sig til at klø, straks jeg bare tænker på ordet søvn. Alskens gode råd og remedier er taget i brug for at mindske kløen, men de er nogle genstridige sataner, der ikke så let opgiver deres enstemmige mission. Jeg kunne selvfølgelig også bare lade være med at anskaffe mig allergiske reaktioner fra noget så simpelt som myggestik. Men nogen skal jo ligesom være på tværs, så hvorfor ikke mig?

Endnu et irritations moment, som er med til at jage den smule træthed der evt. skulle sidde i kroppen væk, er lyden af myg der sværmer omkring ens allerede, myggeplagede krop. Man bliver jo nærmest helt paranoid, og man ligger der i mørket og vifter hysterisk efter de små sataner som man alligevel ikke kan se! Oveni hatten får man da også lige en stædig og vedholden flue, der har fået til opgave at drive netop mig til vanvid i denne klaustrofobiske hedetur af en nat. Meget kan man sige om fluer, men pligtopfyldende det er de!

Jeg havde ellers håbet at den svage buldren, de få regndråber og et enkelt lynglimt, ville komme nærmere og assistere min hårdtarbejdende ventilator med at rense luften, så det i det mindste ville være til at trække vejret igen. men næh nej, tordenden og regnen er åbenbart ikke lige så pligtopfyldende og arbejdsomme som både myg og fluer. Så nu kan jeg så sidde her og kaste lange blikke ud mod den mørke himmel, og med ørene på stilke, forsøge at skimte en buldren mellem flue bzzzzzz og mygge biizzzz, mens blæseren hvæsende sender sin lumre luft i min retning. Den er flink den ventilator, den gør hvad den kan. Men det hjælper lige fedt, når det dynebetræk man har erhvervet sig som dyne, føles som en blytung vinterdyne fra forrige århundrede, eller hedder det egentlig ikke forrige årtusinde? Nå skidt, tungt føles det i hvert fald! 

Jeg er absolut ikke god til varme, og slet ikke når den der famøse søvn skulle forestille at indfinde sig, hvilket den har svært nok ved i forvejen. Men når så samtidig at både myg, fluer og omklamrende hede rotter sig sammen, ja så har søvnen hårde odds. Og hvem ligger sødeligt og sover ved min side? Manden min, der endda ligger med en helt almindelig dyne! Og katten, for den sags skyld, ligger også og snorker, mens den spjætter med benene som var den igang med en større musejagt i drømmeland. 

Og her sidder jeg så, drevet ud af sengen, af myg, fluer og hede, nu siddende i stuen, med et koldt glas vand, stadig spejdende efter tegn på troden, uden held. Til gengæld har en kollega til fluen i soveværelset overtaget, og forsøger ihærdigt at drive mig lidt mere til vanvid, trods mine ihærdige forsøg på rovmord med en fluesmækker. Det er ikke nogen der har sagt det skulle være nemt!

Nu begynder det vel sagtens snart at lysne, så koret af fugle kan bidrage til projektet, -hold-Lestat-vågen-hele-natten. Jeg har ellers forsøgt at holde mig i skinnet, og ikke beklage mig over vejret de sidste par dage. Nu der tydeligvis er så mange der har gået og ventet på høj sol og hedebølge, skal jeg da ikke være den der skaber skår i glæden, med mine negative betragtinger. Men nok må være nok, og når man som jeg, ikke har haft en rolig nats søvn i snart en uge, og nu skal plages af både det ene og det andet, ja så må jeg ty til lidt galde over varmen og det fact at der blev lovet regn og torden! 

Og her kan jeg jo så indlede mig på at kritisere vejrmeldingerne og hvor upræcise de er og bla bla bla, men de har jo nok haft ret, for der har da sikkert også regnet, og tordnet, og lynet, et eller andet sted i landet, ja endda måske flere steder i landet i løbet af natten. Det har så bare ikke lige været her!

Jeg kunne sikkert blive ved i lang tid endnu, for søvnen er ikke kommet mig tættere til kroppen, imens jeg har siddet her og skrevet min klages nød. Og hvad værre er, nu er katten vågnet og begyndt at lave ballade. Måske man bare skulle tage sig en kop kaffe, tage noget tøj på og så gå sig en tur. Men på den anden side, det orker jeg næsten ikke i denne hede. Så jeg tror bare jeg vil lægge mig ind ved siden af min sovende mand, og baske lidt mere efter de der myg og fluer. 

God nat og sov godt...

Og så kom man lige på et lille rim, mens man sad her og bandede over både det ene og det andet...

Kom regn, kom regn og torden og lyn
kom fluks og hurtigt fra natmørke skyen! 
Jeg beder så inderligt, så dybtfølt og ømt
kom regn, kom regn og torden med brag
 jeg stiller da ikke så urimelige krav.
Blot ønsker jeg luften så ren og så klar
at søvnen mig hurtigt til drømmeland tar'.

torsdag den 26. juli 2012

Asen og masen - en tv boks flytter ind!

Her til morgen stod jeg forholdsvis tidligt op, altså i forhold til hvornår jeg kom i seng, og det faktum at jeg har sommerferie, så synes jeg egentlig at 7.30 er tidligt. Nå men, grunden til dette var, at der skulle komme sådan en tv gut og sætte en tv boks op, fordi vores nuværende tv løsning bliver nedlagt her til den 1. og så har vores udlejer arrangeret noget nyt. I går var det meningen at der skulle klargøres så vedkommende bare lige kunne gå ind og sætte tingesten op, men da det jo var åndssvagt varmt i går, orkede hverken den ene eller den anden her i huset at udføre nogen former for fysisk arbejde.

Jeg har det med hede, som andre har det med regn, gråvejr og sne, jeg afskyer det! Jeg fungerer simpelthen ikke når temperaturen sniger sig op over de der 22-23 grader. Min hjerne bryder sammen, som en opkogt overophedet computer, og jeg går rundt i en zombie lignende tilstand. Jeg bliver irritabel og jeg tror jeg er temmelig irriterende at være sammen med.

Jeg tænkte derfor, at jeg i stedet for at knokle i går eftermiddags, hellere ville knokle i morges, da temperaturen måske var mere fornuftig på dette tidspunkt. Som sagt så gjort. Stod endda op før væggeuret gik igang, da jeg allerede havde ligget i mindst halvanden time, og overvejet om jeg skulle stå op. Jeg var allerede på kogepunktet, og har erhvervet mig hele 6 myggestik på det ene ben, som alle har koncentreret sig om et stykke læg inden for en radius af ca. 10 cm. Og da mine myggestik hver for sig, nemt kan blive så store enkeltvis, var der en temmelig stor kløe der holdt mig vågen.

Jeg kom op og fik affodret katten, og smidt ham ud i haven, så der var arbejdsro. En hurtig støvsugning og 5 møbler flyttet og et par småting sat ud i skuret- senere, og den smule energi jeg havde var opbrugt. Men møblerne var flyttet, og det hele var klar til at boksen kunne sættes op, kun manglede hjørneskabet, som jeg ikke lige var helt klar over om det skulle flyttes. Så var det jo sådan set bare at give sig til at vente. Klokken var på daværende tidspunkt kvart i ni, og jeg er absolut ikke god til at vente på folk jeg ikke ved hvornår kommer. Så jeg travede utålmodigt rundt og tænkte at så kunne jeg jo lige sætte mig foran computeren med en dejlig kold iskaffe og slappe lidt af.

Klokken blev vel henved halv elleve da det endelig bankede på døren. Hjørneskabet skulle flyttes, og bag det, var der jo et halv tons støv og skidt, der hurtigt lige blev støvsuget op. Det var knebent med at boksen kunne være der, men vi fandt en løsning, så skabet kunne få lov til at beholde den eneste plads, hvor det rent faktisk kan stå i lejligheden, med mindre vi skulle igang med en større omrokering! Boksen blev sat op, og manden gik igen. Og så skulle alle møblerne jo stilles på plads igen!

Til at starte med støvsugede jeg lige bag skabet igen, og vaskede væggen og gulvet, før skabet blev skubbet på plads, og så stod jeg jo der og fik alligevel en umådelig lyst til at flytte om! Og så i den hede!! Nå men endnu engang, som sagt så gjort, og samtidig med omflytningen, kunne jeg jo også lige fortsætte med gulvvaskningen, da det mildest talt trængte temmelig meget! Som nævnt før, har vi temmelig mange møbler, og alle står på en plads så det hele fungere bedst muligt, men jeg tænkte at jeg nu nok kunne hitte ud af en anden smart måde at stille tingene, så jeg gik igang med at skubbe, flytte, ase og mase.

Og nu her, et par timer og nogle pauser senere, står tingene ganske praktisk og funktionelt, og præcis som de gjorde før! Så min knoklen var til ingen verdens nytte, ud over at jeg trods heden, formåede at få vasket gulv! Så helt skidt er det da ikke. Sofaen står godt nok og dækker lidt ind over den der boks, men det var ikke noget et par telefonbøger kunne afskærme, så sofaen ikke ødelægger den fine tingest. Nu mangler vi så bare at få skaffet os et andet antennestik, da det vi har, selvfølgelig ikke passer ind i sådan en nymodens ting. Heldigvis er der da lige et par dage til skærmen går i sort, så mon ikke det hele flasker sig.

Og således endte det med at jeg alligevel fik okset og bokset og aset og maset i heden, selv om det strider mig meget mod min natur at være SÅ aktiv når temperaturen sniger sig over de 20 grader! Så nu har jeg gemt mig inde ved computeren, og overvejer at give mig til at spille lidt Anno som en lille belønning for mit veludførte arbejde på grund af sådan en dum lille tv boks!