tirsdag den 1. maj 2012

En tvangstankebesat vaskebjørns kvaler - manglende hånd hygiejne på offentlige toiletter

Nu har jeg jo lige været til 1, maj arrangement, og har i den forbindelse været nødsaget til at benytte mig af et offentligt toilet. Ikke noget jeg ellers bestræber mig på at gøre særlig tit, men kombinationen, sol og øl, får altså vandet til at trænge sig på. Ikke at vi skal nærmere ind på det, men ligesom for at pointere at jeg oftest, forsøger at undgå offentlige toiletter, da jeg finder dem vederstyggelige og ækle.

I forbindelse med dette arrangement, og som så mange gange når undertegnede en sjælden gang har vovet sig ind på et diskotek, eller til andre offentlige arrangementer, der indebærer offentlige toiletter, har bemærket hvor få der rent faktisk vasker deres hænder efter deres toilet besøg. De fleste tjatter bare lidt vand på fingrene, og laller derefter videre.... 

Jeg synes det er grufuldt! ja direkte ulækkert, at man ikke tager sig den tid at vaske sine hænder ordentligt, med sæbe, når man har gjort hvad man nu kom for at gøre. For mig er det den mest naturlige ting i verden, at vaske mine hænder grundigt med sæbe, når jeg har været på toilet, om det så er her hjemme, hos venner, familie eller et offentligt toilet. jeg kan blive helt hysterisk indeni, hvis jeg kommer ind på et toilet og der ikke er nogen form for sæbe. Jeg burde nok egentlig altid have sådan noget håndsprit med mig, bare sådan for sjælefredens skyld.

Jeg glemmer aldrig en gang jeg var i byen, og havde været på toilet, hvorefter jeg stod og skrubbede mine hænder så jeg nærmest havde sæbe op til albuerne. En pige kommer vimsende ud fra en af de andre båse, giver sig til at rette sin makeup, retter på sit tøj og hår, hvorefter hun vimser ud fra toilettet... Yrk tænkte jeg! 

Jeg ved ikke om det bare er mig der er ekstremt sippet, for gennemsnittet af de folk jeg observere på offentlige toiletter benytter sig ikke af at vaske deres hænder efter toiletbesøget. Jeg kan bare ikke rigtig se hvordan det kan være normen? Uanset hvor stang baccardi jeg er, står jeg stadig og skrubber mine hænder, og jeg forsøger så vidt muligt at undgå at røre ved håndtag, døre ect. når først jeg er færdig med at vaske mine hænder. 

Det er faktisk noget jeg har grublet over længe, og nu efter endnu et offentligt toiletbesøg, var jeg ligesom nødt til at ytre mig om min frustration over folks, for mit vedkommende,  manglede toilethygiejne, når jeg selv står der som en anden tvangstankebesat vaskebjørn og skrubber mine hænder helt op til albuerne. Er det bare mig der er fanatisk og sippet? Eller er folks toilethygiejne generelt bare dårlig?


1. maj - en generationskløft af de større

Som det første vil jeg lige pointere at jeg ikke har en skid forstand på politik, jeg er rød ja, men hvor i alt det røde jeg ligger er uvist, jeg beklager hvis jeg har rodet rundt i begreber jeg ikke har forstand på, og jeg beklager hvis jeg har misforstået noget...

Men nu sidder jeg så her, hjemvendt efter endnu en 1, maj, lidt ør i bøtten af kombinationen, sol, øl, musik og nogle for mig, ganske udmærkede taler. 1. maj handler for mig om fællesskab, sammenhold og muligheden for at høre noget godt musik og nogle inspirerende taler. Alt i alt et godt arrangement, og alligevel så fyldt med ting der kunne gøres bedre. Specielt har jeg et  punkt der som en torn i øjet har generet mig lidt i løbet af dagen.

Opdelingen af arrangementet, som i, "voksen arrangementet" og "unge arrangementet" synes jeg er vildt ærgerligt.Som nævnt er jeg ikke specielt politisk anlagt, og jeg ved sgu egentlig ikke så meget om det, men så vidt jeg har forstået handler socialismen og alt det røde om fællesskab og sammenhold. Derfor synes jeg det er ærgerligt at de vælger at dele arrangementet op på den måde.

Jeg kan godt se at det er smart, da de derved kan henvende sig til de to målgrupper på to forskellige måder, med hver deres talere og hver deres form for musik. Men, det højner da ikke ligefrem sammenholdet og fællesskabet når man skelner imellem de gamle og de unge. Og så står man der og er forvirret, og tænker, jamen, hvilken gruppe hører jeg så til? Jeg føler mig jo hverken gammel eller ung, men sådan mere midt i mellem... skulle der så ikke også være et arrangement specielt egnet til dem i midten?

Jeg bed mærke i, da de gamle ligesom var færdige med deres del af arrangement,  pakkede de sammen og tog videre til endnu et voksen arrangement på torvet, i den forbindelse pakkede de så også de røde faner sammen og tog dem med sig, lidt ligesom om, nu kommer de unge, så pakker vi sammen og tager vores traditioner med os et andet sted hen. Jeg synes det er synd, at de ikke gør mere for at integrere det med hinanden, at de gamle går når de unge træder til, er da vildt synd.  I stedet for at begge parter bakker op omkring hinanden. Der var udmærkede taler ved begge arrangementer, og hvem ved, måske de kunne have lært lidt af hinanden?

Hvorfor denne opdeling? Jeg forstår det ikke, den generationskløft burde da gøres mindre, i stedet for at øge den ved at dele sådanne arrangementer op! Er vi ikke alle i samme båd når det handler om den samme politiske retning? Er der forskel på at være en rød ung og en rød gammel? Er partiernes værdier ikke de samme, om man er 18 eller 50?

Jeg ved godt at jeg nok ikke er den rette til at stille mig kritisk over for politiske spørgsmål, eller på anden måde spille klog på det område, da min viden er begrænset. Jeg synes bare det er så ærgerligt at splitte det op på den måde...

Det ville da være så meget federe hvis de gamle og de unge aflivede generationskløften og dannede fælles front mod en bedre fremtid, uanset hvilket parti, farve eller politisk overbevisning man nu har...