onsdag den 14. september 2011

Barnlig mudderkast i tivolis lagkagebod - politik på "højt" plan!

I morgen går vi til valgurnerne, og mange er stadig i tvivl, jeg selv, har vist nok pejlet mig ind på en retning, en farve, et parti, en person.. måske... det er et svært valg at vælge den man har valgt.. eller.. for sæt nu det er den forkerte man i sidste ende vælger. Det er aldrig til at vide før det er for sent. Men jeg føler mig nu alligevel ret sikker i min sag, og det er endda helt uden at følge med i diverse valgdebatter og programmer i tv. Synes mere det handler om at svine hinanden og hinandens meninger til, at opremse alle de urealistiske mål det og det parti har, hvis denne skulle komme til magten, end at komme med løsningsforslag til landets ve og vel. Men på den anden side, hvis vi skal være  helt ærlige, valgkampangner er jo bare balloner fulde af varm luft. Hvornår har en politikker nogen sinde holdt sine valgløfter i hævd når valgrusen er dampet af?


Det bliver spændende at se hvem der vinder, og spændende at se hvordan folk reagerer, og hvordan de vælger at ytre sig på fx. facebook!


Mudderkastning kan være meget sjovt, hvis ellers det var i en kæmpe mudderpøl og man havde regntøj på. Men hvem har nogensinde set en flok uenige politikkere gøre den slags? Nææh, i stedet for at gøre det simpelt, formår de at kaste verbalt mudder på hinanden, mens de forvirrer den almene borger så meget at man hverken ved ud eller ind. Det er som om, at jo mere politikkerne kaster med mudder, jo mere sindssyg bliver befolkningen i deres egen måde at promovere deres synspunkter på. Ikke nok med at vi skal høre på de professionelles mudderkast, næh nej, alle vi andre skal da også lukke lort ud, nu vi har chancen for det, og vi på "legal" vis, via det forekommende valg, kan svine denne og hin politikker til som var det en lagkagebod i tivoli. De såkaldte "humoristiske" statusopdateringer der florerer på facebook for tiden, er jo ikke andet end barnlig mudderkast for på en lidt skjult måde at tilkendegive sin kulør, frem for bare direkte at skrive, "jeg støtter op om det eller det parti".


Jeg læste en grum historie på et forum den anden dag, der virkelig beviser at folketingsvalg får det værste frem i folk. To damer står og venter på bussen, på en fredelig villavej et sted i Danmark. De sludre om vind og vejr, og stemningen er ganske god, indtil dame1, ældre dame på omkring 70-75 år) spørger dame2, (en lidt yngre dame) om denne ikke er glad for Pia K's forslag om forhøjelse af ældre checken. Dame2 svarer høfligt, at det er hun ikke, hvis det er på bekostning af ulandshjælpen, og at hun hellere ser at samme Pia K. hurtigt kommer ud af folketinget. Hvorefter dame1 vælger at spytte på dame2 og udbryder vredt (direkte citat fra forumet) "Føj din røde muslim kælling". 


Hvad sker der lige for det? hvordan kan det lade sig gøre, at en ældre dame kan finde på at opføre sig sådan over for et medmenneske!!?? Godt nok et menneske med en anden politisk holdning end hende selv, men alligevel! Verden er af lave, og politiske holdninger og trosspørgsmål er åbenbart ikke noget man skal diskurere ved busstoppestederne. Heldigt for dame2 at Pia K's forslag om at alle ældre skal have udleveret peberspray ikke er blevet vedtaget, for så havde hun nok haft pænt ondt i øjnene nu!
Jeg kan godt forstå at dame2 var så overrasket og overvældet, at hun var nødt til at dele sin oplevelse med folk, man kan godt nok hurtigt komme galt afsted, selv når man bare høfligt ytre sin mening. 


Jeg glæder mig til valget er ovre, så kan man måske slippe for verbalt mudderkast og politisk skræmmepropaganda fra både politikkere og almene folk, både på facebook, i tv og ved busstoppestedet!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar