lørdag den 7. juli 2012

Op- og udrydningsflip - en samlers store udfordring!

For henved lang tid siden, skrev jeg om det at have mange ting, og hvordan jeg, på grund af pladsmangel, har udviklet en form for stable-teknik. En teknik der er ganske effektiv, og som er ret så praktisk når man som jeg, har mange ting, og knap så meget plads. Det er en teknik jeg er ganske godt tilfreds med, i de fleste tilfælde, men altså, en samler kan også få op- og udrydningsflip, omend det er lidt af en udfordring.

Grunden til at et sådant flip er gået hen og blevet en nødvendighed er, at jeg var på bagagerums marked sidste søndag,  og fandt to helt fantastiske sengeborde, som dog ikke skal bruges til dette, men som har fået opstilling ved siden af hinanden, ude i gangen, så de danner en form for skænk. Problemet er jo så bare, de ting der stod der i forvejen! 

Jeg har i dag, brugt en del tid på at rydde op og ud, og har fået smidt en del skrammel ud, og fået sorteret en masse andet der skal til genbrug. Problemet er så bare, at det ikke var ting fra gangen der blev sorteret i, men en masse ting der, på mystisk vis, havde puttet sig under sengen! 

Så selv om tingene fra gangen stadig står og fylder i stuen, fik jeg dog ryddet så meget op under sengen, at jeg havde plads til at stille nogle helt nye, ( altså ikke nye, som i, lige købt, men nye, som i, de her ting der står ovenpå hinanden i hjørnet og fylder, men aldrig har ligget under sengen, nye) kunne komme ind under sengen, og dermed ikke er synlige mere! Det rigtig gode ved dette er, at det er mine makeup kufferter og et par kasser med stof og sygrej der er kommet under sengen, (ja, jeg har indtil flere kufferter med makeup...) som har stået ovenpå hinanden i et hjørne og set grimme ud, (igen det der med stableteknikken..) og som længe har været en torn i mit øje. Godt nok bruger jeg da af og til makeup, meeeen ikke hele arsenalet. Makeupkufferterne har jeg selvfølgelig sørget for at lægge yderst, så de lige er til at få fat i, hvis makeup trangen skulle komme over en.

Og når man først er kommet igang med at rydde op, og ud, ja så kan man jo ligeså godt gøre det grundigt, så indtil flere skuffer har også fået en ordentlig overhalning, så jeg rent faktisk har fået en skuffe der er helt og aldeles tom! Godt nok er det ikke en særlig stor skuffe, men alligevel, en lille har vel også sin ret!

I skrivende stund er pusten dog gået lidt af ballonen, det kan nok også have noget med tidspunktet at gøre, og det faktum at klokken var halv seks i morges førend undertegnede fandt en seng. Sådan er det når man er ude hos gode venner, og det er lang tid siden, så skal hele verdens situationen, samt en hel del musik snak jo overståes førend sengen kan findes.

Jeg håber på mit oprydningsflip fortsætter i morgen, så der kan komme noget mere til genbrug, for jo mere jeg kan komme af med, jo flere nye ting kan jeg tillade mig at slæbe til huse. Man kan sige, at de to sengeborde var med til at skubbe en lavine igang, og det er jo i og for sig ikke dårligt, når det er en op- og udrydnings lavine der er sat igang. Og når man under sengen kan finde ting, der har ligget der i over et år, uden at være blevet brugt, må man vist konstatere at så er det vist på tide at disse finder sig nye hjem, hvor de forhåbentlig kan blive brugt lidt oftere. Mit mål er at få reduceret min stablingstendens og få gjort pænt ude i vores lille opbevaringsrum, samt i vores udendørs skur, som i den grad trænger til en hvirvelvind af en oprydning! 

Der er også noget tilfredsstillende ved at få ryddet op og ud i sine ting, det giver ligesom en eller anden form for ro, at man ved at hvis man lukker det skab, eller den skuffe op, så vælter det ikke ud med ting. Og ja, sandsynligheden for at den ny vundne plads bliver fyldt ud af nogle nye ting, er nok ret stor, men så må jeg jo bare tage mig en oprydningsdag om noget tid igen! 

Men i første omgang, skal de ting der stod i stavl i gangen ryddes op, og sorteres, og så skal der findes en plexiglas plade til sengebordene, så de rigtig kan komme til deres ret ude i gangen. Det gode ved at jeg har købt dem, og derved har været nødsaget til at rydde op, er at spejlet i gangen nu for første gang i flere år, kommer til sin ret, og man rent faktisk kan se sig selv i hel figur. Før stod der en stor sort puffe med en kurvekuffert og en anden kuffert ovenpå, foran spejlet, så man kun kunne se sig selv fra brystet op op efter. 

Nu, kan man se hele spejlet, og det er faktisk ret så fantastisk! Nu skal jeg så bare have ryddet op i puffen og kurvekufferten, og have stillet dem ud i skuret, når det ellers er blevet ryddet op i. Ja ja, der er nok at tage sig til, men sådan er det jo, når man har en lille samler indeni. Men så længe jeg stadig kan få op-og udrydningsflip, er jeg nok ikke helt fortabt i samlermaniens altopslugende klør. 

Mine fine nye sengeborde, der dog skal fungere som skænk i gangen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar