torsdag den 7. august 2014

Budgetter og forsikringer - et lille skridt nærmere at være voksen!

Da jeg for 3 år siden rundede de 30, havde jeg en mindre krise! Ikke som så mange andre, der går fuldstændig i baglås over at de har rundet endnu et skarpt hjørne, og er blevet et år ældre og alt det der! Næh nej, min krise bestod i, at jeg simpelthen ikke følte mig gammel nok til at være 30 år! Jeg følte mig simpelthen ikke voksen nok! Det måtte være en fejl, en tastefejl i mit cpr. nr. eller et eller andet.. men nej, den er altså god nok, og selv om jeg stadig ikke føler mig helt gammel nok til at skrive 33 år på CV'et, så er jeg dog trods alt kommet et lille bitte skridt nærmere, at føle mig lidt mere voksen, end jeg måske gjorde for 3 år siden..

Jeg har nemlig været ved at sætte vores længe ventede budget i værk, budgettet blev lavet for lang tid siden, men et er at lave det, noget andet er at få det sat igang... Det er så sket nu, og oveni hatten har jeg så også været ved at rode med forsikringer, sygeforsikring Danmark og jeg skal komme efter dig!! Jo jo, temmeligt voksent må jeg nok lige have lov at sige! Derud over har vi også fået lavet hul i hækken til en havelåge, så nu mangler vi bare lige lågen, og så skal græsset og ukrudtet trimmes, og så er vi da lige ved at ligne et helt lille forstadsarrangement!

Der er noget befriende (og meget voksent!) ved at få sat styr på kroner og ører, at kunne følge med i hvor pengene rent faktisk forsvinder hen! Og jeg føler mig meget voksen, når jeg så sidder der og flytter rundt på tallene og udregner hvad der skal bruges til hvad. Oveni hatten har jeg så også opdaget, at der indeni mig, bag den ikke helt så voksne facade, der helt inde bagved, der sidder der en Joacim Von And og gemmer sig, ikke at jeg er stinkende rig.. (Det ville ellers ikke være dårligt..) Men altså gnieren, Joachim, der spinker og sparer og vender hver en øre for at skrabe lidt mere til sig.. Jo, for når man nu kan se hvordan ens budget ser ud, og at det rent faktisk ser ud til at hænge sammen, så begynder man jo at tænke.. hmmm hvor meget kan jeg så spare sammen!? Hvor meget kan sættes til side og gemmes væk!

Det er nu ikke fordi jeg før vi fik sat budgettet igang, kastede om mig med penge, jeg tror egentlig altid jeg har haft et nogenlunde fornuftigt forhold til det der med økonomien og penge. Selvfølgelig kan jeg også godt lide at bruge penge, men nu med det her budget, har det givet et overblik, som jeg godt kan se nu, at jeg virkelig manglede før!

Det er vældig voksent det her emne, synes jeg! Og alt det der med forsikringer, jamen altså hvad skal det ikke ende med! Og ikke nok med budgetter, forsikringer osv. så er vi jo også nået frem til at den skal stå på bryllup til næste år! (Meeeget voksent!!) Så det skal jo også planlægges! Og der skal lægges penge til side til det! (måske det er derfor min indre gnier har tittet mere frem her på det sidste?)

Nå, men sådan et bryllup, det er jo i og for sig, ikke noget der behøver koste noget, man kan bare gå ned på rådhuset og underskrive nogle papirer og vupti er man Hr. og Fru.. meeen det er sgu lidt for kedeligt, voksent og nøgternt i mine øjne, sååå fest skal der være! Og fest koster penge... ikke nødvendigvis mange penge, men noget mad skal der da være, og man vil jo da også gerne have noget pænt tøj på, så gnieren er sat i gang, og er begyndt at spare penge sammen! (igen meeeget voksent!)

Og samtidig med at jeg går og føler mig meget voksen og fornuftig, går jeg og pynter min nye knaldrøde cykel med kranier og flagermus, fejre min tøjdyrs-smølf's 30 år fødselsdag, og spekulerer på hvad jeg dog skal klæde mig ud som til Halloween.. Det er altid rart at kunne skifte lidt imellem at være meget voksen, og sidde der og rode med budgetter og forsikringer, for derefter at lalle rundt i stuen med katten og danse til Kaj og Andrea på pladespilleren!

Og appopos Kaj og Andrea, så tror jeg da faktisk det er på tide at få luftet den plade igen! Så slut for nu, alt det der voksne noget, må vente til senere!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar