tirsdag den 6. december 2011

Kolde kontanter - nu med gebyr!

Fik for en gangs skyld set lidt nyheder i fjernsynet i dag, det er ellers ikke fordi det er det jeg gør mest i, men en gang i mellem må man hellere lige følge med, og se om verden står endnu. Sæt nu den var gået under og man ikke havde opdaget det! Som sagt så gjort, ind på DR update (fordi det nu engang er den nyhedskanal vi kan se) og se en runde gentagelser fra for 5 min. siden, det smarte ved denne form for nyheder er, at hvis man ikke lige fik fat i noget af det, kan man bare vente 5 min. så kommer det sørme igen. Nå, men det var nu ikke DR updates gentagende nyheder jeg ville ytre mig om, men en temmelig irriterende og belastende nyhed, der var i nyhederne, eller hvad man nu siger.

Sagen er den, at jeg er temmelig gammeldags (big surprice!) når det kommer til det der med dankort, hæve/visa/mastercard, eller hvad de nu alle sammen hedder. Jeg bryder mig ikke om at bruge mit kort i butikkerne, da jeg ikke føler jeg har styr på hvor mange penge jeg bruger. Jeg foretrækker langt hen ad vejen at have kontanter på mig, for så føler jeg at jeg har styr på hvad, og hvor meget jeg bruger. Det eneste jeg synes er smart ved disse kort er, at de er anvendelige på nettet, når man nu en sjælden gang køber noget online. Nå men, (det er åbenbart min foretrukne måde at komme videre på, altså det der med, nå men..) I dag var en af de store nyheder så, at finans-et-eller-andet- vil sætte gebyr på brugen af kontanter, da det åbenbart er meget dyrt og omstændeligt at bruge den form for betaling i dagens Danmark. Jeg kan godt se at det da er en smart måde at tjene lidt ekstra til statskassen, eller hvor de gebyr penge end ryger hen, men helt ærligt, hvad skal det nu til for? Der er jo gebyrer, takster, rater, skat og jeg ved ikke hvad på alt ting nu om dage, alt ting koster mere end det reelt set burde på grund af div. skatter og hist op og kom herned.

Jeg kan da godt se at det sikkerhedsmæssigt er meget smart med det der lille plastikkort, men hvad hjælper det når man skal med bussen, (her i byen går man nemlig ind foran, betaler ved chaufføren, og går ud bagi, så derfor ingen billetautomat med kortbetaling her) og de kun tager imod kontanter, hvad med landhandler, loppemarkeder og andre steder hvor der handles udelukkende med kolde kontanter? Skal de så også til at medregne en eller anden form for gebyr, og skal de så indbetale dette gebyr til staten, eller hvordan havde de tænkt sig det?

Som en kvinde, de interviewede i nyhederne, påpegede, så ville det da være smartere at køre en form for brug-kortet-kampange i stedet for at sætte et gebyr på kontanterne. Hvis der skal gebyr på kontanter, bliver busbilletterne så dyrere? For de koster jo slet ikke en bondegård i forvejen! Nej, jeg synes det er noget hø! Den må de sgu længere ud på landet med. Det virker lidt som om de griber efter halmstrå, (bare for at blive i de landlige udtryk) for at skrabe penge ind i forbindelse med finanskrisen. Lad os sætte gebyrer, og skatter på div. ting og sager så vi kan hive lidt flere penge ud af folk. Jeg ville sgu hellere betale en lille slat mere i skat, end skulle betale det skjult via en masse skatter på fødevarer, ting og nu måske også kontanter!

Jeg tænker også, om ikke det vil afskaffe et par arbejdspladser på længere sigt, hvis brugen af kontanter helt går af mode, enten via kampange eller via de forbandede gebyrer! Hvis man tænker over det, hvis alle mennesker bruger plastikkort, og man kan betale i busser og alle andre normale kontant betalte steder, hvad så, så vil der vel kunne spares nogle folk væk i div. banker, og hvor der ellers håndteres kolde kontanter. Og hvad gør det så for arbejdsmarkedet, arbejdsløsheden osv. jeg ved godt det måske kun er i det små, men alligevel, der skal kun en meget lille sten til at starte en rullende snebold der hurtigt bliver større og større.

Hvor om alting er, vil jeg så længe jeg kan, holde fast i mine kontanter, og det vil kun blive af nød, jeg går over til at bruge mit kort i fysiske butikker, det være sig, hvis det der gebyr forslag bliver vedtaget og det bliver dyrere for mig at bruge kontanter frem for kort, og så har de jo sådan set opnået det de ville.. suk.. måske jeg skulle lade være med at se nyheder, så ville jeg måske slet ikke opdage det med det gebyr før det var for sent! Men på den anden side, så er det nok alligevel meget godt at følge lidt med, bare en gang i mellem.

1 kommentar:

  1. Hvor er jeg dog enig med dig Lestat Ravenhair :)

    SvarSlet