onsdag den 16. november 2011

Husholdningsforeninger - et skalkeskjul for kaglende høns?

Her kommer der lidt af en sviner til mit eget køn, så er du advaret hvis og såfremt du skulle være af hunkøn og læser dette...


I går var jeg til et arrangement i den lokale husholdningsforening, ja ja det kan være svært at forestille sig, men ja, undertegnede er altså medlem, mest af alt, takket være min moder, og det faktum at nogle af deres arrangementer rent faktisk er interessante, og at det ved at være medlem bliver billigere i længden at deltage i disse. Ovennævnte arrangement var et -sådan-laver-du-en-juledekorations- arrangement, altså, en hyggelig aften med to blomsterdekoratører der viste hvad de kunne og hvor nemt det var. I løbet af de godt og vel to en halv time de var igang, fik de frembragt henved 15-20 forskellige ting, som stort set alle sammen var fine og pæne. Så selve arrangementet har jeg som sådan ikke noget at brokke mig over, bort set fra, den måde de stod på, der gjorde at vi, der hvor vi sad, stort set ikke kunne se en dyt af hvad de lavede før de var færdige...

Nå men frem til mit egentlige klages udbrud. Hver gang en dekoration var færdig, blev den sendt rundt ved bordene så vi alle kunne beskue det smukke syn. I og for sig en ganske glimrende ting, bort set fra, at rummet var fyldt til bristepunktet af den lokale kvindelige befolkning, hvilket resulterede i, at hver gang en ny ting blev sendt rundt, gik hønsegården igang med at kagle.

Hver gang dekoratørerne ikke lige sagde noget, begyndte snakken at brede sig som en steppebrand, og når den først var kommet igang, var den næsten umulig at standse igen! Hvad er det lige der gør at kvinder i større forsamlinger bare ikke KAN tie stille mere end højest to min. ad gangen? Jeg forstår det ikke. Jeg ved godt at det var et hygge arrangement, og at de fleste sikkert var kommet for, netop at kagle med nabokonen, frem for at sidde og være stille for at se andre lave noget.. Måske det bare er mig der er atypisk, men jeg sætter mig ikke til at kagle om div. ting midt under en fremvisning eller et foredrag. Jeg kan, i visse tilfælde hviske enkelte sætninger til sidemanden, men ligefrem at sætte sig til at tale højlydt med de omkringsiddende kvinder, falder mig langt fra naturligt, når jeg rent faktisk har bevæget mig et sted hen for at lære noget!

Nogen vil sikkert påstå at mænd kan være lige så slemme som kvinder, og det kan de sikkert også, men nu var der, så vidt jeg så, kun én mand til stede i går, så i dette tilfælde kan han ikke ligefrem stilles til regnskab! Det utrolige ved hele situationen var nok mest, det med, at det var så svært at dæmpe gemytterne igen, når først steppebranden havde fået godt fat! Da vi nåede til det amerikanske lotteri, blev situationen ikke just bedre, da folk hele tiden sad og galede op om hvilken farve det nu var vi var igang med. I stedet for bare at holde bøtte, så man rent faktisk kunne høre hvad der blev sagt!

Det kan selvfølgelig også have noget at gøre med den gennemsnitlige alder i lokalet, men jeg har min tvivl. Min erfaring siger mig, at uanset hvilken alder en kvinde har, vil snakketøjet altid være på gled i situationer som denne. Nu har jeg ikke deltaget i så forfærdelig mange af denne husmoderforenings arrangementer, ud over juledekorations- inspirations-aftenen, der forøvrigt er en tilbagevendende begivenhed hvert år op mod jul, og som til stadighed er en gentagelse af forrige års kaglen. Men, min erfaring inden for disse arrangementer er, at enten er det sådan i alle husholdningsforeninger, eller også er denne, ekstremt snaksaglig!

Sidste gang jeg var til et arrangement, som forøvrigt foregik udenfor, var også præget af ekstrem meget kaglen, hver gang der var en lille pause i fortællerens fortælling. Man skulle jo synes at det ikke var så stor en udfordring at tie stille, men det er det åbenbart. Og igen, var gemytterne svære at få til at tie stille, når først de var kommet igang, hvilket igen var temmelig uheldigt, da vi befandt os udenfor, og det derfor i forvejen var lidt af en udfordring at hører hvad manden sagde..

Måske det bare er mig der er sippet, eller sart, men jeg deltager i sådanne arrangementer for at opleve, og lære noget. Ikke for at kagle med de andre høns. Måske jeg bare har misforstået konceptet med en husholdningsforening! Måske husholdningsforeninger bare er et skalkeskjul for kvinderne, så de kan komme ud og mødes forskellige steder og kagle! Se, det havde jeg jo slet ikke tænkt på før!

Nå men, hvor om alting er, så kan jeg konkludere at denne høne, i visse tilfælde aldrig bliver en del af hønsegården, men det har jeg det egentlig også fint med, så længe jeg bare kan få lov til at deltage, uden at skulle kagle højlydt med de andre høns. Og så kan jeg jo i mit stille sind, kagle lidt over hvor meget de andre kagler..

Bååk herfra..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar