onsdag den 5. september 2012

Pas på! Politiet er på færde - borgernes facebook"politi"

Jeg har blogget om det før, og nu kommer der lige lidt mere, om facebook, og folks brug af det. Jeg er stor fortaler for mange af de ting facebook kan, og jeg synes det er helt fantastisk at jeg igennem facebook har fået kontakt med folk, jeg ellers aldrig ville have fundet! 

Men med alt det gode, kommer der jo også en hel del skidt, blandt andet har skolebørn, og sikkert også unge og voksne, fået en ny måde at chikanere og mobbe hinanden, hvilket er temmelig beklageligt! Heldigvis har man da mulighed for at blokere folk, og man bestemmer jo selv hvem man er venner med, og hvad disse skal kunne se af ens profil. Men selvfølgelig er der jo nok dem, der ligger under for de uskrevne regler der sikkert er en halv million af. 

Der findes et hav af sider man kan synes godt om derinde, og det er også ganske fint, og udmærket, nogle mere interessante end andre. I dag faldt jeg over en med navnet Jylland-Politi-razzia-fotovogn-kontrol. Helt ærligt hvad fanden skal det nu til for! Siden går i al sin latterlige enkelthed ud på at folk kan advare hinanden om hvor i jylland de har opdaget en fotokontrol! Her har vi, efter min mening, en af de mere negative ting facebook kan bruges til! Jeg kan ikke se hvorfor man skulle advare andre om, hvor politiet står med deres fart/alkohol kontrol, de gør bare deres arbejde! Og det skal de efter min mening have lov til, uden at folk bliver advaret om det i forvejen!

De folk der normalt ligger og kører for stærkt ude på vejen, holder jo ikke op med at kører for stærkt når de bliver advaret om hvor politiet står. Tvært i mod, vil jeg sige! Når man ved politiet står og gemmer sig et sted på en strækning, vil man selvfølgelig kører ordentligt lige der omkring, men du skal ikke bilde mig ind, at de så fortsætter med at kører ordentligt når politiet er passeret! 

Fik de nu i stedet den bøde, eller det klip, kunne det jo tænktes de ville kører med bare en lille smule mere omtanke for eftertiden. Om ikke andet så i en periode efter bøden/klippet indtræf. Det er sgu da at gøre folk en bjørnetjeneste (og her mener jeg dette som noget negativt, i henhold til udtrykkets oprindelige mening) at advare hinanden om at politiet gør deres arbejde. Der er jo en grund til politiet er der, hvorfor så ikke bare lade dem passe deres arbejde, og så bruge sin tid på noget mere fornuftigt, end at være politi over for politiet! 

Jeg forstår virkelig ikke den der holdning med at, -der-fik-jeg-lige-snørret-politiet/samfundet/ordensmagten, hvad fanden er det for en ide? Den der, bilisterne mod politiet holdning, er for mit vedkommende temmelig barnlig, og latterlig! Hvis du kører ordentligt, og ikke har fået for meget inden for vesten når du begiver dig ud i trafikken, har du jo ikke noget at være bange for, og så kan du jo sådan set være ligeglad med, hvor politiet står og måler fart eller alkohol. Og er du tumpet nok til at drøne derud ad, måske endda med en lille promille, uden tanke for fartgrænser o.l. ja så vil jeg være så skadefro og sige at så har du sgu også selv bedt om at blive stoppet! Hvis alle bare kørte som reglerne foreskrev, ville det jo heller ikke være nødvendigt for politiet at stå på hvert gadehjørne og holde øje med folk, sikke mange penge man kunne spare der! 

Men jeg er jo nok i undertal, og mange ville sikkert også proklamere at dette emne slet ikke er noget jeg kan udtale mig om, da jeg hverken har kørekort eller bil. Men da det jo er et frit land vi lever i, og der er ytringsfrihed oveni, ja så tillader jeg mig altså at brokke mig alligevel. Der var så nok dem der ville sige, at hvis jeg har lov til at brokke mig over dette emne, ja så har dem, som poster på facebook også ret til det, og det har de da også, ingen tvivl om det. Men, efter min mening burde sider som ovenstående lukkes ned, jeg kan ikke se deres eksistensberettigelse eller deres formål. 

Og her har vi så endnu et eksembel på hvad facebook også kan bruges til, nemlig inspiration til mere brok  fra mig! :DIngen kommentarer:

Send en kommentar