lørdag den 8. december 2012

Brok, busser og phones - brokrøven er tilbage....

Ja nu er der igen gået frygtelig lang tid siden jeg sidst fik skrevet noget som helst, det går da bare sin skæve gang med det skriveri, men nu har jeg langt om længe fundet noget at brokke mig over... Altså ikke at jeg ikke har haft noget at brokke mig over i den seneste tid, jeg har bare ikke lige haft skriveånden med mig...

Men altså, mit brokkegen er blevet tricket af lidt forskellige ting, lige fra busserne (ikke noget nyt der) til folks manglende evne til at svare tilbage når man sender dem en invitation til noget. Jeg mener, hvor svært er det lige at skrive, "tak for invitationen, vi/jeg skal lige konferere med kalenderen/manden/konen/kæresten osv. og så vender jeg tilbage med et svar hurtigst muligt.. Det kan da vel ikke være så svært. Mange forsvarer sig med at, "jamen jeg havde ikke lige tid til at svare da jeg læste beskeden, og så glemte jeg det". Fair nok, meeen når man så gentagne gange skriver, med diverse påmindelser, skulle man jo synes at man ville kunne huske det. Men folk har åbenbart så travlt nu om stunder, og nu kommer den nok, jamen der er jo så meget her op mod jul. Men det er jo ikke kun op mod jul folk ikke kan finde ud af at svare, til Halloween sendte jeg, jeg ved ikke hvor mange påmindelser til folk, men kunne jeg få noget svar tilbage.. nææh det kunne jeg ikke...

Måske man skulle overveje at gå tilbage til den gammeldags metode, og sende fysiske invitationer ud med papir, kuvert og frimærke på, så kunne man da håbe at folk ville hænge den et sted hvor de kunne se den, og derved kunne svare tilbage. Og så alligevel ikke, for før i tiden sendte jeg jo troligt fysiske invitationer ud, og der var tilbagemeldingerne lige så elendige som nu. Jeg må bare se i øjnene, at folk ikke har den samme ansvarsfølelse, eller er det mon mangel på overskud, der gør at det er så svært at tage stilling til om man kan  sige om man kan noget en bestemt dag eller ej, eller også venter folk til sidste øjeblik fordi de lige skal se om der dukker noget mere spændende op? Jeg håber ikke at sidstnævnte er det gængse for det ville da godt nok være sørgeligt. Men nutidens mennesker er åbenbart indrettet, så det at svare på en invitation er en meget svær beslutning og det kan jeg vel ikke gøre så meget ved.

Og nu jeg så er igang med at brokke mig, kan jeg jo lige så godt fortsætte. Inden for den sidste måned har den bus der kører op til os skiftet stoppesteds-plads 3 gange, det er sgu da ikke til at finde ud af! Ikke nok med at bussen ikke kører helt om til midtbyen, men man skal så også rende rundt og lede efter stoppestedet! Jeg håber at den nuværende holdeplads så er permanent, og at der ikke bliver lavet noget om foreløbig, med mindre de beslutter sig for at vores bus alligevel kan kører om til Godthåbsvej, se det ville dog være en forbedring!

Til sidst kan jeg da lige brokke mig lidt over de der såkaldte smart phones, ja, jeg er mægtig gammeldags på det punkt, men helt ærligt, jeg har svært ved at se det fantastiske i det. Ikke nok med at mange folk åbenbart har diverse problemer med dem, så er det jo en opmærksomhedsrøver af de større! Man kan jo ikke føre en normal samtale med en smart phone ejer, uden at denne skal sidde med snotten begravet i telefonen samtidig. Jeg føler mig dejligt fri, ved ikke at eje sådan en tingest, og jeg går gladeligt en hel dag uden at ane hvor i hytten min telefon befinder sig, eller en hel dag med telefonen begravet i tasken på lydløs, uden at tjekke den. De ting en smart phone kan, kan min computer også, og så er jeg fri for at sidde og glo på sådan en miniskærm samtidig! Og her vil fortalere for smart phones nok sige, "jamen du kan jo bare zoome ind", ja det kan da godt være, men det gider jeg sgu da ikke, når jeg har en 21.5" skærm til min computer, og kan se hele siden der, uden at skulle zoome ind og ud, og kører frem og tilbage på skærmen for at danne mig et overblik.

Mange siger, at har du først fået en smart phone, kan du ikke leve uden, men jeg er ikke interesseret i at blive afhængig af det skidt og jeg lever nu fint uden, så jeg tror ikke jeg vil have sådan en, førend det er krop umuligt at få en telefon der ikke er smart. Min telefon kan det jeg skal bruge, og det er ganske fint med mig. Jeg kan godt vente med at gå på facebook, og tjekke email m.m. til jeg kommer hjem til min computer, og jeg behøver ikke lige google diverse informationer i bussen, eller mens jeg sidder på café. Og så de billeder folk får taget, de er sgu da heller ikke specielt fantastiske, og billedopløsningen er jo elendig, så man kan jo ikke bruge dem til andet end at se dem på sin lille bitte skærm og så proppe dem ind i instagram, hvilket jeg heller ikke er specielt imponeret over. Ja ja, så du kan sætte et filter på dit billede så noget af billedet er skarpt og noget er uskarpt.. Jaja, det er da meget pænt så længe du ser det på din lille smart phone skærm, men kommer det op i en alm. computer skærms størrelse, (og her behøver det ikke engang være en 21" eller derover, en tablet størrelses skærm er rigeligt) ser det jo ikke for smart ud med den der meget markante kant fra det uskarpe til det skarpe, og alle de der effekter og jeg skal komme efter dig, det er jo udelukkende for at karmouflerer den dårlige billedekvallitet og at billedet er en smule ude af fokus og lettere rystet i forvejen.

Jeg ved godt jeg er en gammeldags brokrøv, men det er nu engang sådan jeg er, og det ville da også være kedeligt hvis vi alle var begravet i vores smart phones og derved ikke opdagede at der var noget at brokke sig over :D Er du nået så langt som til her i min klage, vil jeg blot ønske dig på forhånd rigtig glædelig jul, i det tilfælde at min brokke-skrive-muse igen skulle tage på forlænget ferie i Langbortistan.


3 kommentarer:

  1. Men de der smartphones er nu forfærdeligt smarte at have for os hjerneskadede blondine ;-) Jeg kan slå ting op, jeg evt har glemt at overføre fra email, få vist vej, når jeg ikke ved hvor jeg er, finde ud af hvor den nærmeste bus er, og hvordan jeg skal komme videre, opdatere min kalender, så jeg ikke dobbeltbooker, og præstere at have telefon/kamera/mp3/film med i et når jeg skal langt, så risikoen for jeg mister det hele er formindsket

    SvarSlet
  2. og lige i forglemmelsen - ungerne bruger den hvis vi er ude, og de keder sig (specielt Freja, hun er for stor til at lege direkte mere, men for lille til at gide og sidde og snakke), så spiller de spil eller ser film på den.

    SvarSlet
  3. men det undskylder nu ikke god gammeldags takt og tone

    SvarSlet